Ispiši


26.07.2015 | 20:07 | IKA V - 171907/7

Napreduje gradnja crkve Sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu

 

Donji Lapac, (IKA) - Nakon što je 27. svibnja ove godine u Donjem Lapcu blagoslovljeno gradilište crkve Sv. Ivana Pavla II., radovi na crkvi i župnom stanu napreduju velikim koracima. U to se posebno uvjerio gospićko-senjski biskup Mile Bogović posjetivši 26. srpnja gradilište budućeg duhovnog utočišta brojnih Hrvata katolika, koji su došli u Lapačku dolinu nakon Domovinskog rata izbjegavši iz susjedne Bosne i Hercegovine. Crkva će biti dimenzija 25x14 metara s tornjem visokim 30 metara, a cijena projekta s pripadajućom župnom kućom iznosi 5,4 milijuna kuna.
Izvođač radova je građevinska tvrtka GIVI iz Otočca, projektant je Mepling-inženjering Zagreb, nadzor vrši Institut IGH Zagreb, a investitor je Gospićko-senjska biskupija. Kako saznajemo od ekonoma biskupije vlč. Nikole Turkalja, rok za završetak radova je kolovoz 2016. godine. Posjetivši gradilište crkve s mjesnim župnikom Korenice i Boričevca u koju spada Donji Lapac vlč. Stipom Zebom biskup Bogović izrazio je zadovoljstvo tempom radova jer je u dva mjeseca puno toga izgrađeno.
To je prva katolička crkva koja se gradi na tom prostoru u novije doba, istaknuo je biskup Bogović, a bit će to i prva crkva posvećena sv. Ivanu Pavlu II. koji je za svoga posjeta Hrvatskoj 4. listopada 1998. godine blagoslovio temeljni kamen za tu crkvu koja se njemu posvećuje. Ono što veseli je dobra suradnja lokalne hrvatske zajednice s domicilnim srpskim stanovništvom, a uz suradnju načelnika Ilije Obradovića iz redova SDSS-a i njegova zamjenika Mire Tomića iz HDZ-a lako se došlo do lokacije za gradnju crkve.Daljnje korištenje vijesti u medijima samo uz prethodno odobrenje izdavača.
Copyright © 2007, Informativna katolička agencija.